De eerste maand van Digital Marketeer Friedl bij SiRCLE

Op 24 september 2018 begon er een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Ik ruilde de schoolbanken in voor mijn eerste echte job als junior digital marketeer bij SiRCLE. Nu zijn we al een maand verder en ik heb er nog geen seconde spijt van. Zeer fijne collega’s, een toffe sfeer, veel bijleren,… wat heeft een mens nu nog meer nodig? Niks! Bij SiRCLE voelde ik mij meteen thuis. Maar wat heb ik tijdens die eerste maand nu allemaal al uitgespookt?

Content schrijven

Al heel wat teksten heb ik uit mijn vingers getoverd voor verschillende klanten van SiRCLE. Een voorbeeld: de blogposts voor SitterFix. Dit gebeurt natuurlijk niet zomaar. Ik hou me aan de keywords die vooraf zijn gedefinieerd voor SitterFix, de persona’s naar wie deze blogs gericht zijn en op basis van een contentkalender die ik maandelijks up-to-date hou. Zo’n contentkalender is een ware inspiratiebron en helpt me bij het bedenken van nieuwe ideeën voor posts, blogs, persberichten,… afgestemd op de doelgroep van de klant. Daarnaast helpt de content die we verkrijgen van de klant ook als een inspiratiebron.

SiRCLE_SitterFix

Social Media

Niet alleen via hun website, maar ook via de verschillende social media platformen willen de klanten van SiRCLE graag hun doelgroep bereiken. Aan de hand van diezelfde contentkalender heb ik voor Regatta Great Outdoors, Dare 2b, Senzati,… originele posts proberen te bedenken die de aandacht trekken.

SiRCLE_socialposting

PR

Om de contacten met de pers te behouden proberen we elke maand een persbericht uit te sturen voor Regatta Great Outdoors en Dare 2b. De thema’s zijn afhankelijk van de contentkalender, de seizoenen,… Zo heb ik een persbericht geschreven over de nieuwe Autumn-winter collectie en het dragen van fluo kleuren tijden het sporten in de herfst/winter maanden. Dankzij deze persberichten hebben we al enkele persverschijningen en winacties verkregen.

SiRCLE_PR

Website

Binnenkort lanceert SiRCLE een eigen digital marketing agency, genaamd PRiZM. Toen ik een maand geleden begon was er het idee. Nu ben ik trots dat ik kan zeggen dat ik heb mogen meehelpen aan de uitwerking hiervan. Zo heb ik het ontwerpen van de website op mij genomen waardoor ik mijn wordpress skills weer heb kunnen verbeteren. De technische ondersteuning namen mijn collega’s voor hun rekening. Naast het ontwerpen heb ik ook de website van de nodige copy voorzien. Samen hebben we iets zeer moois gecreëerd.

Ondertussen heb ik ook mijn Google certificaat “basisprincipes van online marketing” behaald en probeer ik mijn grafische skills te verbeteren dankzij een opleiding grafische vormgever.

Conclusie

Het was een geweldige eerste maand! Dankjewel SiRCLE.

No Comments

Leave a reply