fbpx

BeTeams Program Management bij Belfius Bank & Verzekeringen

Over Belfius Bank & Verzekeringen

Belfius biedt zijn klanten financiële diensten op maat van zijn klanten en hun specifieke behoeften. Van particulier tot openbare instelling, van grote of kleine onderneming tot private banking of wealth management klant.

Door zich dagelijks te meten met de besten, slaagt Belfius erin om met talent van hier de meest innovatieve digitale tools te ontwikkelen. De Belfius pro-activiteit staat opnieuw volop in de kijker, want Belfius Mobile prijkt helemaal mee bovenaan het lijstje van allerbeste bankapplicaties ter wereld met niet minder dan 79 wereldbanken.

Het zijn uitzonderlijke tijden. En dat is zelfs een understatement. Want naast de wereld die tegen een almaar hoger tempo verandert, kregen we er de voorbije maanden nog een extraatje bovenop in de gedaante van Covid-19. Resultaat: meer en grotere uitdagingen dan ooit. Maar we gaan ze aan, met vertrouwen.

Het BeTeams Programma

In de eerste plaats gaat het om de “BE-lfius” manier van werken. Maar de term “Teams” werd toegevoegd omdat het element samenwerking cruciaal is in deze manier van werken. We werken dan wel meer op afstand, maar net dáárom is samenwerken als één sterk team meer dan ooit cruciaal.

De bouwstenen (Bricks, Bytes & Behaviour) werden behouden uit het BeWoW programma, maar uiteraard evolueert de invulling ervan mee met de veranderende wereld. Om het samenwerken te stimuleren, gaan we unieke samenwerkingsplekken creëren (Bricks). Geen gewone vergaderzalen maar state of the art ruimtes die inspiratie ademen. Meer dan ooit zetten we met ICT in op nieuwe samenwerkings- en communicatie tools om zowel live als op afstand vlot samen te werken (Bytes). Een aangepaste mindset en gedrag (Behaviour) zijn cruciaal om van BeTeams een succes te maken. Medewerkers en leidinggevenden hebben daarvoor samen de sleutel in handen.

 

 

De rol van SiRCLE binnen BeTeams

Door onze betrokkenheid in voorganger BeWoW, werd ook voor het BeTeams programma opnieuw beroep gedaan op de kennis, kunde en ervaring van SiRCLE. Binnen het BeTeams programma worden een heleboel sleutelposities bekleedt door SiRCLE-consultants: van het overkoepelende programmamanagement, over de respectievelijke “stream-leads” van zowel Bytes als Behaviour, maar evenzeer meer gespecialiseerde rollen voor het realiseren van de vernieuwde digitale werkplek, inrichten van interactieve samenwerk- en vergaderruimtes als het implementeren van de Microsoft 365-suite of het helpen uitrollen van de nieuwe gebouwenstrategie.

Het aligneren van “de 3 B’s” is cruciaal voor het succes van het BeTeams programma. Door kleine maar gecoördineerde stappen te zetten in elk van deze streams, timmeren we op een wendbare manier aan de weg naar een écht nieuwe manier van werken.

De opdracht is duidelijk: ervoor zorgen dat Belfius een voorloper blijft. Eerder dan bedreigingen en onzekerheid te zien in de veranderingen, zien we ze als kansen en uitdagingen die ons toelaten ons steeds te blijven verbeteren.

Het ultieme doel van BeTeams is drievoudig:

  • De eindklanten nòg efficiënter en beter bedienen
  • Meaningful & inspiring zijn voor de samenleving
  • Belfius helpen een future-proof werkgever te blijven voor zij die dagelijks het verschil maken: de medewerkers

Over SiRCLE

SiRCLE realiseert strategische veranderingstrajecten binnen organisaties op een duurzame manier, waardoor de impact ervan op lange termijn zichtbaar blijft. Verandering & projecten zitten in ons DNA, en dit steeds vanuit het oogpunt van de eindklant. Een verandering doorvoeren in een organisatie is niet evident. Elke situatie is uniek, maar de manier waarop je dit succesvol implementeert beheren wij bij SiRCLE als geen ander.

No Comments

Leave a reply