fbpx

Subsidie aanvragen voor de
KMO portefeuille Advies doe je zo

 

De aanvraagprocedure voor de kmo-portefeuille gebeurt volledig digitaal. Als je voor de eerste keer een subsidieaanvraag wil doen, moet je je onderneming eerst registreren.
Elke subsidieaanvraag gebeurt online nadat je een overeenkomst voor advies hebt afgesloten met je dienstverlener.  Elke subsidieaanvraag moet ten laatste 14 dagen na de startdatum van de prestaties zijn ingediend.

De aanvraagprocedure kan je hier starten.

Voorafgaand aanhet advies

1

Contracteren

Je vraagt een offerte voor advies aan bij een geregistreerd dienstverlener (bv SiRCLE of PRiZM). Deze offerte dient vanuit een zeer concrete probleemstelling te vertrekken. Je ondertekent de offerte voor het advies bij een geregistreerd dienstverlener (bv SiRCLE of PRiZM).

2

Indienen

Op de website van de KMO portefeuille doe je de subsidieaanvraag, ten laatste 14 dagen na de aanvang van de adviesverlening. Dit doe je als volgt: Je zoekt de geregistreerde dienstverlener op de website op (SiRCLE DV.A230420). Je voert de startdatum, het bedrag en de titel van de adviesovereenkomst in. De website berekent automatisch het bedrag dat jouw organisatie betaalt, en het gedeelte dat gesubsidieerd wordt door de Vlaamse Overheid.

3

Overschrijven

Het resultaat van je aanvraag zie je onmiddellijk online en wordt via e mail bevestigd. Deze bevat een referentiecode en gestructureerde mededeling. Je stort je eigen bijdrage op de kmo-portefeuille rekening van de financiële partner Sodexo, en dit binnen de 30 dagen na de registratie van je subsidieaanvraag - anders wordt jouw aanvraag door de overheid geannuleerd! Vervolgens stort Agentschap Innoveren & Ondernemen de subsidie eveneens op deze rekening.

Na afloop van het advies

4

Adviesverlening

De geregistreerde dienstverlener voert de adviesactiviteiten uit, en levert een adviesrapport af.

5

Bedrag overmaken

Via de website van de KMO Portefeuille geef je opdracht om het bedrag excl. btw te betalen. Hiervoor geef je de referentie of gestructureerde mededeling van de factuur in, en bevestig je dat dit mag betaald worden. Sodexo stort het bedrag excl. btw op de rekening van de dienstverlener.

6

BTW betalen

Het btw-bedrag van de factuur betaal je rechtstreeks aan de dienstverlener via de normale weg (overschrijving via je bank).

Wil jij graag een persoonlijk advies over hoe wij je met via de KMO portefeuille kunnen helpen?

Ja, ik wil advies inwinnen via KMO portefeuille