fbpx
vijf eigenschappen van een top-consultant

Belangrijkste eigenschappen van een top-consultant

Het helpt als je een aantal eigenschappen van nature bezit šŸ˜‰Ā 

We sommen ze hier voor je op:

Lef. Dat is een hele belangrijke. We hebben het dan niet per se enkel over instinctief handelen, maar vooral ook durven jezelf in een kwetsbare positie te plaatsen. Op mensen af stappen zonder vooraf precies te willen weten hoe het gesprek precies zal gaan bijvoorbeeld.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Oplossingsgerichtheid. Daarin is een stukje ā€œstreet smartā€ belangrijk. Je hoeft geen torenhoog IQ te hebben om efficiĆ«nt de kortste route naar succes te vinden, wel een stukje doorzettingsvermogen en creativiteit in het vinden van oplossingen.

Geduld. Soms zie je een oplossing snel, soms duurt het even. Maar elke ervaring is er een die je helpt de volgende makkelijker te vinden. You learn as you go. Dat snappen, en het leuk vinden om de verschillende wegen naar Rome te ontdekken is een belangrijke eigenschap van al onze consultants. Waar anderen bij de pakken gaan neerzitten, moet jij het leuk vinden om te ontdekken hoe je van een obstakel een opstapje kunt maken.

Netwerken en socializen. Dit helpt je enorm bij je werk als consultant. In de eerste plaats omdat samenwerking een sleutel-element is van je werk bij de klant. Maar netwerken helpt je ook op andere manieren. Bij SiRCLE zijn er consultants met een breed uitgesmeerd ervaringsspectrum. We stimuleren het zelf onderzoeken van zaken natuurlijk, maar steeds maar weer het wiel opnieuw uitvinden is zonde. Door netwerken kun je voortborduren op het goede werk van anderen en dan net iets verder gaan.

Verbinden. Is fundamenteel anders dan netwerken. Bij netwerken investeer je in een lange termijn-relatie. Verbinden gaat met name om de juiste mensen op het juiste moment bij elkaar krijgen. Dat puzzelen is enorm belangrijk, omdat je als consultant bij een klant binnen korte tijd alle neuzen dezelfde kant op moet krijgen

Flexibiliteit. Vanwege de regelmatige wisseling van werkomgeving belangrijk, maar ook om de diversiteit in mensen en bedrijfsculturen die je tegenkomt. Belgiƫ is bijzonder klein, maar verschillende omgevingen kunnen aanvoelen als compleet verschillende planeten. In de nuchtere Kempen werken mensen anders dan in de grootsteden Brussel, Antwerpen en/of Gent met al hun politieke complexiteit. En een internationaal georiƫnteerde organisatie heeft ook weer een andere cultuur dan een lokaal opererende onderneming. Flexibel kunnen zijn in communicatie en om kunnen gaan met verschillende typen mensen (EQ) is daarom een van de belangrijkste eigenschappen voor een consultant.

Nieuwsgierigheid en leergierigheid. Te maken krijgen met een diversiteit aan organisaties maakt ook dat je moet willen weten wat die organisatie doet. Elke keer opnieuw. En je in de actualiteiten op het gebied waarin die organisatie opereert willen verdiepen.

No Comments

Leave a reply