fbpx

Digipolis stimuleert ondernemerschap: ‘buy from startup’s

Als één van de strategische uitdagingen voor 2015 boog Digipolis zich over het bouwen van een breed inzetbare applicatie architectuur. ACPAAS werd geboren – oftewel Antwerp City Platform as a Service. Een concept waarin herbruikbare services, of engines, die voor de verschillen afdelingen binnen de stad Antwerpen bruikbaar zijn.

Aangezien alles snel ontwikkeld moest worden, stippelde SiRCLE samen met het management een nieuwe manier van aanbesteding én projectopvolging uit, voornamelijk gericht op de noden en behoeften van startups. “Buy From Startups” wordt als één van de elementen aangevoerd voor Overheden om lokaal ondernemerschap te faciliteren. (bron: StartupManifesto.be)

Start-ups hebben klanten nodig; wij als Digipolis frisse ideeën, creativiteit en snelheid. Een win-win.

Overheden kopen producten en diensten via de Wet Op Overheidsopdrachten. Typisch logge en lange procedures. Voor opdrachten onder een bedrag van 85.000 euro exclusief btw hebben we enkele snelle opties die we sinds juni 2015 omzetten in de praktijk. Onze ‘very fast lane’ neemt vanaf het moment dat we potentiële partners scouten tot en met de gunning van de opdracht zo’n 3 weken in beslag. We vragen startups om hun idee te komen pitchen en beperken het papierwerk tot het absolute minimum. De oplevering volgt na  circa 3 maanden.

Sinds juni 2015 publiceerden we 20 opdrachten volgens een very fast of een fast lane. Elke maand zagen we de interesse – en het aantal start-ups – drastisch toenemen. De eerste opdrachten zijn ondertussen zo goed als opgeleverd.

Meer info op de website van Digipolis.

Tags:

No Comments

Leave a reply