fbpx

Verbeteren om te excelleren

Van goed naar beter

Als leidinggevende of manager sta je elke dag voor de uitdaging om de operaties soepel te laten verlopen en ben je daarnaast verantwoordelijk voor succesvolle verander- & verbeterprojecten. De concurrentie, maar ook de wet- en regelgeving, zorgen voor een niet te stoppen stroom aan kleine en grote complexe veranderingen. Die verbeterprojecten kunnen betrekking hebben op producten, diensten, werkprocessen, organisatiestructuur, andere arbeidsvoorwaarden, ICT,..

Waarom verbeteringstrajecten?

Diverse onderzoeken geven aan dat slechts 30% van de verbeterprojecten binnen een onderneming de beoogde doelen realiseert. Meer dan de helft van dit percentage wordt veroorzaakt door het gedrag van management en medewerkers.

In de praktijk ziet SiRCLE dat projecten en verandertrajecten vaak stroef verlopen terwijl het juist unieke gelegenheden zijn om talent te ontdekken en te ontwikkelen. Mensen worden immers uitgedaagd om buiten hun reguliere werk een bijdrage aan de verandering te leveren. Hoe kunnen we hetzelfde doen met minder of hoe kunnen we meer doen met hetzelfde?

Door de bestaande bedrijfsprocessen onder de loep te nemen, detecteer je al gauw de meest urgente verbeterpunten.

waarom verbeteren
Hoe verbeteren

Hoe begin je aan een verbeteringstraject?

Verbeteren heeft steeds een interne focus. Het doel is om activiteiten, dubbele stappen,… te elimineren waardoor het bedrijfsproces sneller en efficiënter kan verlopen. Dit met tijdswinst als positief gevolg voor de onderneming.

Vraag je af waarom je onderneming verbeteringen dient door te voeren en wat je uiteindelijk hiermee wil bereiken. Zo stel je van bij de start van het traject je bedrijfsdoelstelling scherp.

In procesworkshops kan je dan vervolgens samen met je team en de hulp van SiRCLE de verbeterpunten/ pijnpunten inventariseren. Door hun job weten ze hen namelijk als geen ander op te sporen.

Ideeën om uiteindelijk een sneller en efficiënter proces te bekomen worden verzameld in een portfolio. Door de business case te maken bekom je een verbeteringstraject dat je kan voorleggen aan de directie.

Van een verbeteringstraject gaan we dan ook vaak over in een implementatie

Wanneer is een verbeteringstraject succesvol?

We lichten graag verder toe wat succes is en hoe het succes van verbeterprojecten vergroot kan worden. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en met behulp van kritische succesfactoren vertellen we u graag hoe u de door u gewenste prestaties kunt overtreffen. Kortom hoe u de groene lijn kunt realiseren en voorkomt dat uw bedrijfsprestatie in de rode lijn terecht komt.
SiRCLE helpt uw organisatie de snelheid van veranderen vergroten, waardoor de slagingskans toeneemt en u sneller (financiële) resultaten kunt boeken.
En last but not least leest u hoe het plezier in werk toe kan nemen.

verbeteringstraject
verbetering

De voordelen van een verbeteringstraject door een externe partij?

Dankzij hun ervaring in verbeteringstrajecten weet een change agency zoals SiRCLE snel jouw bedrijfsprocessen in kaart te brengen en belangrijke inzichten te verkrijgen. Hun neutraliteit zorgt ervoor dat ze niet emotioneel gebonden zijn aan de afdelingen binnen jouw onderneming en op een objectieve wijze beslissingen kunnen nemen.

De SiRCLE business analisten en projectmanagers brengen ook graag jouw verbetering tot een goed einde.

Relevante blogs over verbeteringstrajecten.

Digitale transformatie de tijd van dralen is voorbij

Digitale transformatie: de tijd van dralen is voorbij

Het ontwrichtende effect van de digitale transformatie is genoeglijk bekend. Om te overleven moeten organisaties hun bedrijfsmodellen herzien, de financiering van hun activiteiten anders organiseren en nieuwe ketenpartners zoeken.Een belangrijk component van een digitale transformatie is de digitale strategie. Die moet helder maken wat een organisatie wil bereiken met data en...

SiRCLE realiseerde het webplatform Combo bij bpost.

bpost Group is de grootste postoperator van België en een pakket- en e-commerce logistieke dienstverlener in Europa, Noord-Amerika en Azië. Ze bezorgen post en pakjes aan miljoenen drempels en leveren logistieke diensten aan bedrijven en consumenten. Met meer dan 34.000 werknemers in België en over de hele wereld, bedraagt ​​het...

SiRCLE doet een volledige integratie bij Alphabet France.

Alphabet Car Lease is een toonaangevende leverancier voor Business mobility in Europa. Met vestigingen in 21 landen en 680.000 wagens die ze beheren, verzorgen ze al jouw zakelijke mobiliteitsoplossingen. Van een mobiliteitskaart voor het openbaar vervoer tot een full service leasing wagen gedurende 5 jaar. Alphabet Car Lease is een...

“Te veel projecten schieten hun doel voorbij”

"Bedrijven zoeken vaak hun heil in een snelle en technische oplossing voor problemen: een nieuw softwarepakket, een opleiding, … Maar bij een businessproject staat de behoefte van de klant centraal. SiRCLE ondersteunt bedrijven in het succesvol uitvoeren van businessprojecten: een stapsgewijze aanpak met focus op de meerwaarde voor de organisatie...